Посна варијанта крема од љешњака је савршени начин да се засладите, чак и да не постите.
Да ли сте спремни да покупите комплименте, захваљујући овом једноставном рецепту?
Састојци:
- 200 г печених љешњака
- 100 г шећера у праху
- кесица ванилин шећера
- кашичица кокосовог уља
- кашика какао праха
Припрема:
Љешнике очистите од љуске и изблендајте их. Ако немате већ печене лешнике, довољно је да их печете на 180 степени око 15 минута.
Уз повремене паузе, блендајте љешнике док не буду скроз мљевени, а временом ће постати гушћа, али кремаста смјеса.
Када вам смјеса постане таква, додајте кокосово уље, ванилин шећер, шећер и какао.
Поново блендајте неколико минута, да се сви састојци сједине.
Уколико вам је крем испао превише густ, слободно додајте још једну кашичицу кокосовог уља.
Готов крем преспите у теглу и оставите га мало у фрижидеру да одстоји, пише Телеграф.
Пријатно!