Large banner

Рецепт за савршене јабуке из рерне

Извор:

Информер

01.09.2025

17:14

Коментари: 0
Јабуке воће
Фото: Suzy Hazelwood/Pexels

Било да желиш брз и здрав доручак, лагану ужину или ароматичан десерт, печене јабуке пуњене медом и орасима освојиће те на први залогај.

Септембар је мјесец када дани постају краћи, а јесен полако преузима примат над природом. На пијацама и у воћњацима зри једно од најомиљенијег јесењег воћа, јабука.

Њена сочност, благ слатко-киселкасти укус и неодољив мирис цимета и ораха у комбинацији са топлином пећнице чине је савршеним симболом јесени.

4 веће јабуке (Граннy Смитх или домаће сочне сорте),

50 г ораха или бадема, грубо сецканих,

3 кашике меда,

1 кашичица цимета,

Јафа

Цијели живот погрешно једемо Јафу

1 кашика сувог грожђа или брусница (по жељи),

Мало путера за прелив,

Шлаг или јогурт за сервирање (опционо);

Припрема:

Загриј рерну на 180 степени. Јабуке очисти од средине и сјемена, пазећи да остане дно непробушено.

У малој чинији помјешај орахе, мед, цимет и суво грожђе. Напуни јабуке овом смјесом. По врху стави мало путера.

Распореди јабуке у плех и пеци 25 до 30 минута, док не постану мекане и мирисне. Сервирај топле, по жељи са шлагом или јогуртом.

(информер)

Подијели:

Таг:
Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

19:50

Маркетинг

маркетинг

19:55

Временска прогноза

временска прогноза

20:00

Лото, Лутрија РС

лото

20:10

Авионџије С01 ЕП01

серијски програм

20:35

Авионџије С01 ЕП02

серијски програм

21:00

Ћирилица

талк шоу

23:10

Вечерње вијести

информативни програм вијести

Small banner
Small banner