Извор:
Информер
01.09.2025
17:14
Коментари:
0Било да желиш брз и здрав доручак, лагану ужину или ароматичан десерт, печене јабуке пуњене медом и орасима освојиће те на први залогај.
Септембар је мјесец када дани постају краћи, а јесен полако преузима примат над природом. На пијацама и у воћњацима зри једно од најомиљенијег јесењег воћа, јабука.
Њена сочност, благ слатко-киселкасти укус и неодољив мирис цимета и ораха у комбинацији са топлином пећнице чине је савршеним симболом јесени.
4 веће јабуке (Граннy Смитх или домаће сочне сорте),
50 г ораха или бадема, грубо сецканих,
3 кашике меда,
1 кашичица цимета,
Занимљивости
Цијели живот погрешно једемо Јафу
1 кашика сувог грожђа или брусница (по жељи),
Мало путера за прелив,
Шлаг или јогурт за сервирање (опционо);
Припрема:
Загриј рерну на 180 степени. Јабуке очисти од средине и сјемена, пазећи да остане дно непробушено.
У малој чинији помјешај орахе, мед, цимет и суво грожђе. Напуни јабуке овом смјесом. По врху стави мало путера.
Распореди јабуке у плех и пеци 25 до 30 минута, док не постану мекане и мирисне. Сервирај топле, по жељи са шлагом или јогуртом.
(информер)
Најновије
Најчитаније
18
07
18
06
18
02
18
02
17
55
Тренутно на програму