Рецепт за штрудлу с орасима коју сигурно нисте пробали

Извор:

Б92

28.08.2025

14:17

Коментари:

0
štrudla
Фото: Pixabay

Па замислите још да је мекана као памук, а укус такав да се топи у устима... И ви можете спремити баш такву - ово је рецепт за најбољу штрудлу с орасима од које ћете гарантовано полизати прсте! Штрудла с орасима је посластица која ће освојити срца свих, чак и оних који су најизбирљивији. Овај колач се припрема једноставно, а ефекат је савршен – нестварно сочан и укусан десерт.

Ово је рецепт за дуплу меру и количину можете прилагодити својим потребама – уосталом, ова штрудла је толико укусна да нестаје брзо!

Потребно:

– 1 кг брашна

– 1 коцка квасца

– 1 кесица прашка за пециво

– 6 кашика шећера

– 5 кашика уља

– 3 јаја

– 2 дл воде

– 2 дл млека.

За фил:

– 500 г млевених ораха

– 5 кашика шећера

– млеко

Млаку воду помешајте с квасцем, па додајте две кашичице шећера и оставите да се активира. Јаја умутите варјачом, па додајте преостале четири кашичице шећера, затим сипајте квасац, топло млеко, уље и прашак за пециво.

Постепено додајте брашно и умесите меко тесто. Покријте крпом и оставите да нарасте. Када тесто нарасте, поделите га на два дела и танко га растањите.

Ilu-čupavci-280825

Чупавци који се топе у устима! Испробајте овај једноставан и брз рецепт

За фил, помешајте млевене орахе, шећер и млеко у шерпи и оставите да ораси набубре. Млеко додајте по жељи, све док фил не буде био довољно гладак (не треба да буде превише редак како би штрудла могла нормално да се пуни). Непрекидно мешајте на слабој ватри док ораси не омекшају. Растањено тесто филујте и увијте у штрудле. Ставите их у плех обложен папиром за печење.

Пеците на 180 или 200 степени док не добију лепу, златно-браон боју!

Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!

Подијели:

Таг:
Large banner