Ролат од меда и јабука ће вољети апсолутно сви, брзо се спрема и, што је најважније, опија мирисом.
Ако волите брзе и мирисне колаче, овај рецепт прави је избор.
Састојци:
За тијесто:
80 g меда
80 g шећера
100 g путера (собне температуре)
3 јајета
пола кашичице соде бикарбоне
прстохват соли
200 g брашна
3–4 јабуке
1–2 кашике шећера (по укусу)
50 g бобичастог воћа
Хорор у Слатини: Усред ноћи пресрео бившу дјевојку и претукао је
Припрема:
Рендане јабуке дају природну сочност, бобичасто воће освјежава сваки залогај, а мед уноси благу арому и додатну сласт. Овај рецепт је одличан за оне тренутке када желите домаћи колач, али без превише корака и компликација.
Јабуке огулите и нарендајте. Помијешајте их са шећером. Плех обложите папиром за печење. Распоредите равномјерно рендане јабуке, а преко њих поспите бобичасто воће.
Општина у Српској родитељима првачића исплатила по 300 КМ
У шерпи отопите путер, мед и шећер, промијешајте и оставите да се прохлади. Додајте јаја, соду бикарбону и со, па постепено умешајте брашно. Смјесу за тијесто прелијте преко јабука и бобичастог воћа у плеху, поравнајте и пеците у рерни загрејаној на 180°Ц око 20–25 минута, док бисквит не порумени.
Одмах по вађењу из рерне, бисквит пажљиво преокрените на чисту кухињску крпу посуту шећером у праху, скините папир за печење и уролајте док је још топао. Оставите да се прохлади, поспите шећером у праху и исјеците на кришке.
Регион
7 ч
0Градови и општине
8 ч
0Србија
8 ч
0Свијет
8 ч
0Најновије
Најчитаније
21
43
21
38
21
30
21
25
21
24
Тренутно на програму