Large banner

12.08.2025

01:59

Коментари:

0

Подијели:

Ролат који мами и прије првог залогаја

Ролат који мами и прије првог залогаја

Ролат од меда и јабука ће вољети апсолутно сви, брзо се спрема и, што је најважније, опија мирисом.

Ако волите брзе и мирисне колаче, овај рецепт прави је избор.

Састојци:

За тијесто:

80 g меда

80 g шећера

100 g путера (собне температуре)

3 јајета

пола кашичице соде бикарбоне

прстохват соли

200 g брашна

3–4 јабуке

1–2 кашике шећера (по укусу)

50 g бобичастог воћа

policija hrvatska

Хорор у Слатини: Усред ноћи пресрео бившу дјевојку и претукао је

Припрема:

Рендане јабуке дају природну сочност, бобичасто воће освјежава сваки залогај, а мед уноси благу арому и додатну сласт. Овај рецепт је одличан за оне тренутке када желите домаћи колач, али без превише корака и компликација.

Јабуке огулите и нарендајте. Помијешајте их са шећером. Плех обложите папиром за печење. Распоредите равномјерно рендане јабуке, а преко њих поспите бобичасто воће.

новац марке

Општина у Српској родитељима првачића исплатила по 300 КМ

У шерпи отопите путер, мед и шећер, промијешајте и оставите да се прохлади. Додајте јаја, соду бикарбону и со, па постепено умешајте брашно. Смјесу за тијесто прелијте преко јабука и бобичастог воћа у плеху, поравнајте и пеците у рерни загрејаној на 180°Ц око 20–25 минута, док бисквит не порумени.

Одмах по вађењу из рерне, бисквит пажљиво преокрените на чисту кухињску крпу посуту шећером у праху, скините папир за печење и уролајте док је још топао. Оставите да се прохлади, поспите шећером у праху и исјеците на кришке.

Large banner