Dinja je jednostavna je za nošenje iz prodavnice, a zanimljivo je to da iako je slatka svrstava se u povrće.
Jedna porcija dinje od oko 150 grama sadrži: 53 kalorije, 0,3 g masti, 13 g ugljenih hidrata, 1,4 g vlakana, 30 odsto dnevne količine vitamina A, 78 odsto dnevne količine vitamina C, pa bi trebalo da je uvrstimo u ljetnji voćni tanjir.
Kako odabrati idealnu dinju?
Koristite ovih pet savjeta da svaki put odaberete zrelu i slatku dinju:
Pregledajte dinju
Prvi zadatak je da pogledate kako dinja izgleda. Da li ima meke tačke ili pukotine? Izaberite dinju koja spolja nije oštećena bez bilo kakvih mrlja i pukotina.
Provjerite boju dinje
Sjajna spoljašnjost je pokazatelj nezrele dinje. Trebalo bi da bude svijetložute do svetle boje limuna, a ne zelena ili bijela.
Težina dinje
Uporedite nekoliko dinja i izaberite onu koja je teža od ostalih, piše Magazin Novosti.
Test kuckanja
Ovo je prilično jednostavno. Samo tapkajte po dinji dlanom. Ako čujete zvuk koji je šuplji prošla je test.
Најновије
Најчитаније
15
30
15
25
15
20
15
17
15
15
Тренутно на програму