Сезона је прављења зимнице, а то значи само једно - најљепши мирис печене паприке се шири комшилуком.
Свака домаћица има неку своју надоградњу на традиционални рецепт за ајвар, а један тајни додатак који провјерено побољшава укус. Ријеч је о рену.
- 3 килограма црвених паприка
- 300 грама рена
- 3 децилитра уља
- 1 децилитар алкохолног сирћета
- кашика соли.
Паприке добро оперите и самељите. Након тога их ставите у већу шерпу и кувајте док смјеса не постане густа.
Додајте со и уље и кувајте док се сви састојци у потпуности не сједине. Додајте рен и сирће, добро промијешајте.
Ајвар сипајте у загријане, стерилисане тегле. Након што их затворите, прекријте их фолијом. Овако припремљен ајвар треба да стоји на сувом мјесту најмање 24 сата прије него што буде спреман за јело.
(Citymagazin)
Најновије
Најчитаније
23
06
22
52
22
28
22
08
21
50
Тренутно на програму