Large banner

Тајни састојак за најукуснији ајвар

19.09.2024

07:21

Коментари:

0
Тајни састојак за најукуснији ајвар

Сезона је прављења зимнице, а то значи само једно - најљепши мирис печене паприке се шири комшилуком.

Свака домаћица има неку своју надоградњу на традиционални рецепт за ајвар, а један тајни додатак који провјерено побољшава укус. Ријеч је о рену.

Састојци:

- 3 килограма црвених паприка

- 300 грама рена

- 3 децилитра уља

- 1 децилитар алкохолног сирћета

- кашика соли.

Припрема ајвара:

Паприке добро оперите и самељите. Након тога их ставите у већу шерпу и кувајте док смјеса не постане густа.

Додајте со и уље и кувајте док се сви састојци у потпуности не сједине. Додајте рен и сирће, добро промијешајте.

Ајвар сипајте у загријане, стерилисане тегле. Након што их затворите, прекријте их фолијом. Овако припремљен ајвар треба да стоји на сувом мјесту најмање 24 сата прије него што буде спреман за јело.

(Citymagazin)

Подијели:

Large banner