Три леће колач је још бољи други дан, када се сви укуси повежу. Послужује се хладан и реже се на коцке – сваки комад је савршено натопљен и кремаст!
Ако сте љубитељ сочних колача који се топе у устима, Три леће колач права је посластица за вас.
Овај кремасти десерт потиче из Латинске Америке, а име дугује троструком млијечном сирупу који му даје препознатљиву, неодољиву сочност. Спужвасти бисквит упија три врсте млијека – кондензовано, пуномасно и слатко врхње – стварајући лагану, али богату текстуру која осваја на први залогај.
Савршен је за прославе, али и за оне дане кад једноставно желите нешто посебно. А добра вијест? Једноставан је за припрему – и још бољи кад се направи дан раније!
5 јаја
150 г шећера
1 кашичица ванилије
120 г глатког брашна
1 кашичица прашка за пециво
Прстохват соли
За прелив:
1 литра маснијег млијека
1, 5 шољица слатког врхња
1 шољица (око 200 мл) кондензованог млијека
шољица шећера
1 шољица врхња за шлаг
1/3 шољице маслаца
1 кашика екстракта ванилије
Припрема:
Загријте рерну на 180 степени. Одвојите жуманца од бјеланаца. Истуците бјеланца са прстохватом соли док не постану чврсти. У другој здјели измиксајте жуманца са шећером и ванилијом док не постану свијетли и пјенасти. Њежно умијешајте бјеланца у жуманца.
Просијте брашно с прашком за пециво па га лагано умијешајте у смјесу. Излијте у намашћен и побрашњен калуп (нпр. 20×30 цм) и пеците око 25–30 минута, док бисквит не добије златну боју.
У здјели помијешајте кондензовано млијеко, млијеко и слатко врхње. Када је бисквит готов, оставите га да се охлади 10-ак минута, затим га избодите виљушком по цијелој површини, пише Боснаинфо.
Полако прелијте млијечну мјешавину преко бисквита. Нека добро упије!
Најновије
Најчитаније
15
16
15
08
14
59
14
58
14
49
Тренутно на програму