Кромпир никада не бисте требали остављати у пластичној кеси јер ће врло брзо иструнути. Насрећу, постоји трик захваљујући којем ће он дуже трајати.
Требате се побринути да омогућите циркулацију зрака како бисте спријечили да један трули кромпир поквари остале кромпире.
Најбоље би било да за одлагање кромпира користите плетену корпу јер она омогућава добар проток зрака. Осим плетене корпе, добре опције су и папирна и мрежаста врећица.
Побрините се и да га држите у мраку. Излагање природном, али и умјетном свјетлу потиче производњу хлорофила, због којег кромпир позелени.
Такође имајте на уму да га никада не бисте требали остављати у фрижидеру нити близу лука и било којег другог поврћа или воћа које отпушта етилен.
Умјесто тога, остављајте га на температури између шест и 10 степени Целзијуса, преноси Кликс.