Large banner

У палачинке додајте овај састојак и биће мекше него икад

Извор:

Крстарица

28.10.2024

12:24

У палачинке додајте овај састојак и биће мекше него икад

За укусне, мекане и сочне палачинке потребан је добар рецепт, односно додавање неких тајних састојака у ону, већ класичну рецептуру – брашно, јаја, со/шећер и млијеко.

Како би баш сваки пут испале савршене, у смјесу би требало додати мало соде бикарбоне.

Састојци:

- 1 јаје

- 200 мл млијека

- 250 мл воде

- 200 гр брашна

прстохват соли

- 1/4 кашичице соде бикарбоне

- 2 кашике уља

- Уље за премазивање тигања.

Припрема:

Све течне састојке сједините, па додајте брашно, со и соду бикарбону. Смјесу добро умутите тако да нема грудвица. Додајте на крају уље, па поново све измијешајте.

Тигањ за палачинке загријте на максималној температури, а онда је смањите мало (7 од 9 подеока). Пеците палачинке, ређајте их једну на другу, а суд на коме су готове палачинке поклопите. Тако ће дуже остати топле, а сутрадан ће бити једнако мекане и укусне.

Подијели:

Large banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

13:30

У микс зони (Р)

спортски програм

14:00

На ивици терена (Р)

спортски програм

14:30

Временска прогноза

временска прогноза

14:35

Војвођански доручак/Ловачка кухиња

лајфстајл

15:00

Одметница ЕП6, (12+, Р)

серијски програм

15:50

Крваво цвијеће С02 ЕП 226 (12+)

серијски програм

16:40

Вјежбајте са Лидијом

лајфстајл

Small banner