Паприке пуњене различитим надјевима су одличан избор ако желите укусан оброк. Иако су паприке пуњене месом и рижом можда чешће на менијима, киселе паприке с кромпиром добра су опција за љетни ручак.
Рецепт смо пронашли на Јутјуб каналу "Домаћи кухар", гдје можете пронаћи низ идеја за кување.
паприке
1,5 килограм кромпира
двије главице црвеног лука
50 грама маслаца
сол
двије кашике вегете
једна кашика туцане паприке
бијели лук
уље за премазивање паприка
Паприке је потребно очистити и посолити 24 сата прије како би се укиселиле. Потом је потребно проциједити остатак воде.
Кромпир огулите и скухајте. У тави испржите ситно нарезан црвени лук, а по жељи можете додати и мало бијелог лука. Када је кромпир скухан, потребно га је изгњечити. Након тога додајте 50 грама маслаца, вегету и туцану паприку. Све добро промијешајте па додајте испржени лук.
Паприке напуните смјесом од кромпира, а остатак кромпира распоредите по тепсији. Паприке премажите с мало уља. Ставите јело у претходно загријану рерну и пеците неких 25 минута на 230 степени, преноси кликс.
Најновије
Најчитаније
17
50
17
45
17
34
17
30
17
29
Тренутно на програму