Засладите уторак уз најукуснију кремасту торту.
Састојци:
За кору:
200 г мљевеног кекса
100 г мљевених ораха
80 г путера
За фил:
200 г чоколадног крема
400 г крем сира
50 г шећера у праху
200 мл слатке павлаке
За украшавање:
кашика мљевених ораха
истопљена чоколада
Припрема:
Кекс, орахе измијешајте и додајте истопљен путер. Сједините састојке у хомогену масу.
Узмите калуп пречника 18 центиметара, обложите га пек-папиром, ставите смјесу и равномјерно распоредите.
У другој посуди миксером умутите 200 грама крем сира са 200 грама чоколадног крема и то сипајте у калуп, преко већ припремљене коре и поравнајте.
Умутите слатку павлаку, пред крај додајте шећер у праху. Умућену слатку павлаку помијешајте са осталих 200 грама крем сира и други фил је готов. Сипајте га преко претходног фила.
За крај поспите мљевеним орасима и декоришите истопљеном чоколадом.
Охладите у фрижидеру неколико сати и уживајте.