21.08.2025
10:33
Трикови за љуштење паприка могли би да вам олакшају посао око припреме ајвара. Ако и ви код куће спремате ајвар, није лоше да знате одређене трикове за најлакши начин љуштења паприке прије него што се одлучите за сљедећи корак.
Један од најједноставнијих начина за скидање такозване кожице са печених паприка је трик са пластичном кесом.
Наиме, када су паприке печене, одмах их пребаците у пластичну кесу и затворите. Оставите их у врећици око 10 до 15 минута. Кад паприке потпаре, можете без проблема да их ољуштите.
Други начин да се са паприка ољушти кожица захтијева мало више времена, а то је да се након печења на неколико сати стави у замрзивач.
Пас упуцан у Дебељацима ''Човјек с пушком стајао два метра од моје куће''
Након што их извадите из замрзивача, потребно је да их ставите у пластичну кесу коју ћете одмах ставити под млаз вреле воде. Паприке држите под млазом водом не више од 10 секунди и можете одмах почети да их љуштите.
Ако не желите да користите пластичне кесе, паприке можете ољуштити и тако што ћете их покрити крпом или у шерпи са поклопцем одмах након печења и биће спремне за љуштење након 15 минута.
Самачки живот и даље на мети осуда ''То је слика нашег друштва''
Овдје треба да будете свјесни да ће загорјели дио паприке оставити трагове на вашој крпи, преноси Кликс.
Најновије
Најчитаније
13
33
13
30
13
27
13
18
13
13
Тренутно на програму
12:00
Погледај у сутра ЕП 169 (Р, 12+)
серијски програм
12:30
Погледај у сутра ЕП 170 (Р, 12+)
серијски програм
12:55
Историја хране (Р)
документарни програм
13:20
Тајне музеја (Р)
емисија из културе
13:55
Вијести
информативни програм вијести
14:00
Кето кухињица
лајфстајл
14:15
Ало Ало С05 ЕП 22 (Р, 12+)
серијски програм