Уштипци и остала пржена тијеста често су омиљен избор за доручак или вечеру.
Ипак, многе домаћице се сусрећу с проблемом - тијесто након пржења зна бити превише масно јер упије велику количину уља.
Срећом, постоји неколико једноставних начина да то спријечите.
Први трик подразумијева додавање прашка за пециво или соде бикарбоне у брашно.
Најбоље је да их прије тога просијете заједно с брашном. Овај корак помаже да се тијесто током пржења не натопи уљем, већ остане лагано и прозрачно.
Жуто, наранџасто, црвено: Шта значи који степен упозорења
Други важан савјет односи се на температуру уља. Прије него што ставите тијесто да се пржи, побрините се да је уље довољно загријано. Када је температура висока, вањски слој тијеста се одмах запече и тиме спрјечава упијање масноће.
Уз ова два једноставна корака, ваши уштипци и мекике биће укусни, хрскави и без сувишне масноће.
Најновије
Најчитаније
23
06
22
52
22
28
22
08
21
50
Тренутно на програму