Jeste li među njima

Većina pravi jednu grešku: Kako pravilno skuvati kukuruz

  • Извор: Агенције
  • 31.07.2023. 11:39

Iako kuvani kukuruz mnogi obožavaju, rijetko ko zna koliko je zapravo koristan i zdrav.

Da bi se očuvala sva ljekovita svojstva kuvanog kukuruza vrlo je bitno da ne pravimo sljedeću grešku.

Kada kuvamo kukuruz mi sa klipova skidamo kukuruznu svilu i u tome je, zapravo, najveća greška jer postoje 4 vrlo bitna razloga zbog kojih treba ostaviti svilu na kukuruzu i pojesti je zajedno sa njim.

  • Snižava nivo šećera i holesterola u krvi,
  • Sprečava nastanak kamenja u bubrezima,
  • Djeluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma,
  • Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi.

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sljedeći način:

Odvojite svilu od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procijedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj, savjetuje "krstarica".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.