Уживајте

За ову посластицу вам не треба брашно, а готова је за 10 минута

  • Извор: 24сата.хр
  • 27.11.2023. 17:06

Припремите савршено укусан колач који не захтијева печење, као ни пуно времена.

За овај рецепт не треба вам брашно, млијеко ни желатин.

Потребно вам је пар састојака попут орашастих плодова по жељи, намаз од чоколаде и свјежи сир.

Резултат је савршена торта спремљена за само неколико минута.

Састојци:

200 грама кекса,

100 грама орашастих плодова по укусу,

80 грама путера,

прстохват соли,

200 грама Нутеле,

400 грама крем сира,

50 грама шећера у праху,

200 милилитара врхња од 33%,

чоколада за украшавање.

Припрема

У посуду измрвите 200 грама кекса, можете то учинити и помоћу штапног миксера за боље резултате. Потом измрвите и 100 грама орашастих плодова, које ћете изабрати по властитом укусу и додати их самљевеном кексу и промијешати, затим растопите 80 грама масла и улијте у смјесу и све заједно промијешајте да се сједини.

Узмите округли калуп од отприлике 18 центиметара те убаците добијену смјесу од кекса, ораха и масла и направите подлогу за ваш колач.

Подлогу добро притисните како би била што компактнија, нека прекрива и бочне странице вашег калупа, не само дно. У другу здјелу ставите 200 грама свјежег сира и 200 грама Нутеле и измиксајте.


Познате цијене на једној од омиљених планина у региону

Познате цијене на једној од омиљених планина у региону

Добијену смјесу излијте преко подлоге од кекса. У посебну посуду затим измиксајте 200 милилитара врхња и 50 грама шећера у праху. Преосталих 200 грама сира измијешајте са стране па затим улијте смјесу од врхња и шећера у праху те све скупа добро измиксајте, пише "24сата".

Прелијте ту смјесу преко претходног слоја од чоколаде.

Украсите врх колача Нутелом и комадићима ораха, по жељи. Ставите ваш колач у фрижидер и извадите га кад се потпуно охлади. Резултат ће вас одушевити.

Погледајте у видеу како га направити:


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица (Р)

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Бизнис клуб (Р)

    ' Бизнис клуб (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)