Стаклене посуде зачинима дају изглед организованости и естетике у кухињи и код куће, али често нису најбољи избор за складиштење зачина.
Док већина људи користи стаклене посуде за разне намирнице, укључујући и зачине, истина је да они могу да утичу на укус и мирис ваших драгоцених зачина ако их чувате предуго у њима. Промијењени састав заћина ће утицати и на укус намирница.
Већина зачина има рок трајања од око двије до три године, али са правилним складиштењем можете продужити њихову свјежину и до пет година или чак дуже, према стручњацима. Међутим, стаклене посуде нису најбоље рјешење.
Мета Вебстер упозорава да стаклене посуде нису идеалне за чување зачина код куће. Препоручује херметички затворене и непрозирне контејнере како бисте сачували арому, текстуру и укус зачина. Умјесто тога, препоручује коришћење врећица за зачине које чувају производ од оксидације и одржавају га сувим и свјежим. Такође, савјетује да зачине држите даље од извора топлоте, као што су рерна или машина за прање судова.