Стаклене посуде зачинима дају изглед организованости и естетике у кухињи и код куће, али често нису најбољи избор за складиштење зачина.
Док већина људи користи стаклене посуде за разне намирнице, укључујући и зачине, истина је да они могу да утичу на укус и мирис ваших драгоцених зачина ако их чувате предуго у њима. Промијењени састав заћина ће утицати и на укус намирница.
Већина зачина има рок трајања од око двије до три године, али са правилним складиштењем можете продужити њихову свјежину и до пет година или чак дуже, према стручњацима. Међутим, стаклене посуде нису најбоље рјешење.
Мета Вебстер упозорава да стаклене посуде нису идеалне за чување зачина код куће. Препоручује херметички затворене и непрозирне контејнере како бисте сачували арому, текстуру и укус зачина. Умјесто тога, препоручује коришћење врећица за зачине које чувају производ од оксидације и одржавају га сувим и свјежим. Такође, савјетује да зачине држите даље од извора топлоте, као што су рерна или машина за прање судова.
Најновије
Најчитаније
17
24
17
19
17
03
17
03
17
00
Тренутно на програму