Када смо на јавном мјесту, у ресторану рецимо, па када конобар донесе корпу с хљебом, још ако је топао па и замирише, просто не можете да му одолите. Ипак, то је грешка.
Осим што постоје правила које ствари би требало да прескочите у ресторану, не посежите одмах за кришком хљеба, већ ако не можете да му одолите, узмите корпу и послужите све за столом, па неко ће узети, неко не, али тек када све понудите, онда је ред на вас.
Битно је да прво кренете да нудите особе које су десно од вас. Међутим, уколико хљеб није исјечен, онда слободно можете ви да га исијечете, али онда крећете да га нудите прво особи лухево од вас, пише "Maggie old ham“.
Према неком бонтону не би требало први да узимате хљеб, већ као што рекосмо понудите присутне за столом.
То ће показати вашу префињеност и основно познавање бонтона. Позитивно ће подићи вашу углађеност и префињеност, а можда, ако сте на пословном састанку, буде позитиван исход.