Large banner

Зашто не треба да баците кору лубенице?

Извор:

Б92

23.07.2025

21:23

Коментари: 0
Зашто не треба да баците кору лубенице?

У бијелом дијелу лубенице (кори) налазе се велике количине витамина Б6, Ц, А, магнезијума, цинка и калијума.

Такође, кора лубенице садржи аминокиселину цитрулин, која је корисна за здравље срца и крвних судова, бољу циркулацију, а самим тим и бољи секс.

Од чега сада живи Ана Ивановић?

Од чега сада живи Ана Ивановић?

Велике количине цитрулина (по којем је лубеница добила име – или обрнуто) реагују са нашим ензимима и претварају се у аминокиселину аргинин, за коју је познато да позитивно утиче на кардиоваскуларни систем и јача циркулацију.

Дјелује слично као вијагра, али знатно слабије.

Лубеницу често једемо самостално. Међутим, особе које имају вишак килограма или избјегавају намирнице са високим гликемијским индексом (ГИ) требало би да лубеницу користе као састојак за смути, у који могу додати и црвени и бијели дио плода, као и орашасте плодове – да би се добио напитак са умјереним ГИ, преноси б.92.

Подијели:

Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

11:35

Телетрговина

телетрговина

11:55

Временска прогноза

временска прогноза

12:00

Погледај у сутра ЕП 193 (Р, 12+)

серијски програм

12:30

Погледај у сутра ЕП 194 (Р, 12+)

серијски програм

12:55

Авионџије С01 ЕП04 ( Р)

серијски програм

13:25

Авионџије С01 ЕП05 ( Р)

серијски програм

13:20

Тајне музеја (Р)

емисија из културе

Small banner
Small banner