У бијелом дијелу лубенице (кори) налазе се велике количине витамина Б6, Ц, А, магнезијума, цинка и калијума.
Такође, кора лубенице садржи аминокиселину цитрулин, која је корисна за здравље срца и крвних судова, бољу циркулацију, а самим тим и бољи секс.
Велике количине цитрулина (по којем је лубеница добила име – или обрнуто) реагују са нашим ензимима и претварају се у аминокиселину аргинин, за коју је познато да позитивно утиче на кардиоваскуларни систем и јача циркулацију.
Лубеницу често једемо самостално. Међутим, особе које имају вишак килограма или избјегавају намирнице са високим гликемијским индексом (ГИ) требало би да лубеницу користе као састојак за смути, у који могу додати и црвени и бијели дио плода, као и орашасте плодове – да би се добио напитак са умјереним ГИ, преноси б.92.
Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму