Понекад се појави црвена мрља на жуманцету јер су капилари у јајнику кокошке носиље попуцали. Да ли ће се то десити зависи од старости кокошке, врсте хране коју једе, али то не значи да јаје није добро за јело.
То је заправо нормална појава и јаје је безбједно за употребу.
Истина је да врло ријетко можемо наћи јаје са мрљом од крви. Сва комерцијална јаја се скенирају и сортирају помођу процеса „кендлинг“, који укључује сијање светлости кроз љуску да би се уочили недостаци.
Веђина крвљу умрљаних јаја се одбацује овим процесом, али неколико их и проће.
Ако имате своје кокошке или купујете јаја са фарме, с времена на време можете наићи на неколико мрља од крви, пише медији.
Чињеница да јаје има мрље од крви не значи да га морате бацити. Стручњаци кажу да су ова јаја потпуно безбједна за јело. Ако вам мрља од крви смета, уклоните је врхом ножа и наставите са пришремањем доручка, преноси Н1 Загреб.
Најновије
Најчитаније
23
06
22
52
22
28
22
08
21
50
Тренутно на програму