31.08.2025
11:19
Коментари:
0
Ако вам треба идеја за недељни ручак, припремите кремасти рижото од порилука и куркуме. Брзо се спрема и има само пар састојака, а стварно је укусан.
Састојци:
3 кашике маслиновог уља
1 велики порилук
250 г царнароли или арборио риже
½ кашичице куркуме
со, бибер
1,6 л воде/темељца
2 кашике маслаца
Припрема:
Порилуку уклоните зелене врхове који су суви, прережите га уздужно на пола па опет сваку ту половину уздужно на пола. Насјецкајте на комадиће. Оперите и оциједите. Припазите да исперете све мрвице земље које се знају наћи између листова порилука.

Свијет
Ајкула од 750 килограма примијећена код популарног љетовалишта
Динстајте порилук на загријаном маслиновом уљу пар минута, додајте рижу и кратко је пропржите.
Додајте куркуму, промијешајте па додајте дио врућег темељца или воде ако немате темељца, само припазите колико је темељац слан или неслан па према томе одредите колико ћете соли додати рижоту. Посолите и побиберите. Кувајте 25 до 30 минута на лаганој ватри уз стално мијешање и подлијевање и немојте се бојати течности. То ће све рижа упити, а боље да је рижото кремастији, никако не сув.

Кошарка
Дончић прокоментарисао сраман потез Француза, а онда загрмио: Какве критике?
Кад је рижото куван (немојте прекувати рижу), угасите и умијешајте маслац. Једите док је топло.

Свијет
2 мј
0
Република Српска
2 мј
0
Хроника
2 мј
0
Регион
2 мј
0Најновије
Најчитаније
16
07
16
06
15
57
15
52
15
50
Тренутно на програму