18.08.2025
07:57
Уколико вам се најаве изненадни гости, потребна вам је једноставна припрема неке закуске која вам неће одузети много времена, а која је уједно и укусна.
Право рјешење је да направите брускете, свестран италијански специјалитет који обара с ногу. Уз основне састојке врло лако можете припремити ову 'грицкалицу' чији рецепт заиста није компликован.
Састојци за брускете:
1 векна багета
1 кашичица маслиновог уља
8 комада сувог парадајза или 1 свеж парадајз
100 г фете
мало сјецканог босиљка
2 кашике ренданог пармезана
2 чена бијелог лука
1 кашичица балзамико сирћета
мало соли
мало бибера
Година ''зелене змије'' ће се овом знаку Зодијака највише исплатити
Припрема брускета:
Прије свега загрејте рерну и исијеците багет на кришке. Поређајте кришке у плех и премажите сваку кришку са кашичицом маслиновог уља и пеците од 10 до 12 минута све док хљеб не постане златно-смеђи и док не постане хрскав.
Док се хљеб пече, спремите надјев. У чинију помјешајте исјецкани суви парадајз, исјецкани суви босиљак, рендани пармезан, ситно сјецкани бијели лук и балзамико сирће. Посолите и добро промјешајте и додајте мљевени црни бибер па поново добро промјешајте. Фета сир исијеците на мање коцке или по жељи можете да је изрендате.
Када се хљеб буде испекао, извадите га из рерне и обилно сипајте по кашику надјева на сваку кришку. Када завршите овај процес, брускети су спремни за послужење, може и уз добру чашу вина.
Пријатно!
(Она.рс)
Најновије
Најчитаније
15
20
15
17
15
10
15
09
15
03
Тренутно на програму