Фритата са тиквицама је лаган, али хранљив оброк.
Састојци:
1 тиквица
1 мањи парадајз
Песто сос – по укусу
4 јајета
со и бибер
Рендан сир – по жељи
Припрема:
Када тиквице преплаве пијаце, право је вријеме да их искористите у једноставним јелима попут ове лагане фритате. Сочне тиквице, мирисни песто и запечени сир чине је савршеним оброком за сваки дио дана – било да је то доручак, ручак или лагана вечера.
Тиквице нарендајте или ситно исијеците, па их кратко пропржите у тигању без уља док не омекшају и испусте вишак воде.
У посебној посуди умутите јаја са сољу и бибером. Додајте парадајз, песто сос, омекшале тиквице и половину сира. Промјешајте.
Сипајте смјесу у науљени тигањ и пеците на средњој ватри 5–7 минута, док се рубови не стегну. Поспите остатком сира и поклопите тигањ још 2–3 минута да се горњи слој лијепо запече. Послужите топло, уз сезонску салату или кришку хлеба.
Најновије
Најчитаније
15
16
15
08
14
59
14
58
14
49
Тренутно на програму