Разбијање јаја често може да остави неред у кухињи, а није ријетко и да љуска јајета заврши понекад у корици ваше торте. Један трик разбијања јаја ријешиће вас тог проблема.
Kада куцнете свјеже јаје о ивицу чиније, не разбијате само љуску. Танка мембрана која окружује бјелањце и жумањца такође пуца, дозвољавајуц́и ситним комадиц́има љуске да се помијешају са течношћу јајета и додају нежељено хрскање јелу.
Умјесто тога, разбијте јаје на равној површини. На тај начин, мембрана остаје нетакнута, што значи да нема љуске у вашем јелу.
Kако разбити јаје да се љиска не распадне?
Држите јаје у једној руци и снажно га лупите о тврду равну површину попут радне.
Провјерите мјесто гдје је пукло јаје: требало би да видите удубљење и једну бочну пукотину.
Ставите палчеве на обје стране пукотине и њежно раздвојте шкољку. Било које крхотине ће се залијепити за мембрану, а неће пасти у посуду.