Large banner

Kако разбити јаје, а да се љуска не распадне

Извор:

Агенције

09.11.2023

16:26

Коментари: 0

Разбијање јаја често може да остави неред у кухињи, а није ријетко и да љуска јајета заврши понекад у корици ваше торте. Један трик разбијања јаја ријешиће вас тог проблема.

Kада куцнете свјеже јаје о ивицу чиније, не разбијате само љуску. Танка мембрана која окружује бјелањце и жумањца такође пуца, дозвољавајуц́и ситним комадиц́има љуске да се помијешају са течношћу јајета и додају нежељено хрскање јелу.

Умјесто тога, разбијте јаје на равној површини. На тај начин, мембрана остаје нетакнута, што значи да нема љуске у вашем јелу.

Kако разбити јаје да се љиска не распадне?

Држите јаје у једној руци и снажно га лупите о тврду равну површину попут радне.

Провјерите мјесто гдје је пукло јаје: требало би да видите удубљење и једну бочну пукотину.

Ставите палчеве на обје стране пукотине и њежно раздвојте шкољку. Било које крхотине ће се залијепити за мембрану, а неће пасти у посуду.

Подијели:

Таг:
Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

16:20

Вјежбајте са Лидијом

лајфстајл

16:30

Вијести

информативни програм вијести

16:50

Центар дана

инфотејнмент

18:20

Народ прича

репортажна емисија

18:55

Маркетинг

маркетинг

19:00

АТВ вијести

информативни програм вијести

19:40

Маркетинг

маркетинг

Small banner
Small banner