Виршле које сви волимо да једемо у себи садрже састојке који могу да буду опасни за здравље.
Виршле су међу најчешће бираним брзим оброцима јефтине су, практичне и лако доступне.
Праве се од свињског, говеђег или пилећег меса, али и од масног ткива, коже и других месних остатака. Код јефтинијих варијанти удео правог меса може бити веома мали, док остатак чине скроб, соја или други згушњивачи.
Јутјуб уводи нова правила
Да би биле дуготрајне и привлачне боје, додају се конзерванси попут нитрита, који се повезују с повећаним ризиком од одређених болести, затим појачивачи укуса, ароме и стабилизатори.
Радница на крузеру открила многе мрачне тајне
Иако их људи воле због једноставне припреме и укуса, стручњаци савјетују да се конзумирају умјерено, посебно код дјеце. За бољи избор, треба бирати производе без нитрита и са већим процентом чистог меса, чак и ако су скупљи.
Најновије
Најчитаније
16
34
16
31
16
29
16
29
16
27
Тренутно на програму