Тикток креаторка @Lucijavithks је пробала "најскупљу кафу на свијету" и остала ужаснуту након што је сазнала како се овај чувени напитак заправо прави.
Ова млада жена до сада је обишла многе дестинације и истражила културу и храну широм свијета о којима прави мини-репортаже на свом профилу на овој друштвеној мрежи, а недавно је испробала и оно што се рекламира као "најскупља кафа на свијету". Кафа
"Копи Лувак" има своју препознатљиву цијену и само, рецимо у Великој Британији се продаје за 140 евра за 500 грама, а позната је по традиционалној методи производње, коју је Луција открила у својој виралној објави.
А управо је тај процес производње згрозио јавност када су схватили како ова скупоцјена кафа у ствари добија свој јединствени укус.
Па иако најскупља кафа на Балију није импресионирала Лусију, јер каже да је "доброг укуса, али ништа екстравагантно“, процес њеног прављења је, у најмању руку - шокантан. Заправо, након што су сазнали како настаје, Луцијини пратиоци на Тиктоку тврде да је не би пили ни за живу главу.
Наиме, креаторка овог видеа, дала је наговјештај о томе - мазећи азијску палмину цибетку (јединствену егзотичну животињу) у кафетерији. Ове животиње су, како открива, саставни дио процеса прављења кафе.
Након што је поручила "Копи Лувак" кафу за само три евра, Тиктокерка је питала баристу како се прави зрно, само да би јој открио да ова животиња прво поједе, затим свари само зрно, потом га избаци кроз столицу, а онда га они оперу у топлој води, и оставе дан-два на сунцу и потом га пеку.
Копи Лувак зрно се дјелимично, дакле вари у цибетки, која га ферментира током процеса, чиме му даје јединствени укус.
Али Луција је била мање него импресионирана укусом.
"Ове животиње једу зрна кафе и саме бирају која су најбоља. Једу је, онда им се у стомаку дешава процес ферментације и оне то избаце. А укус није 'воћни', како се прича, већ је 'пун' и 'богат'", објашњава ова влогерка.
@lucijawithqs Poop coffee, Kopi Luwak, the most expensive Balinese 🇮🇩 coffee or however you wanna call it … I’ve tried it and yeah, it tastes good but nothing extravagant. The owner was super friendly tho and his pet likewise 🫶 #luwak #coffeetiktok #streetfood #baliindonesia #balilife #coffeelovers ♬ original sound - lucijawithqs
Корисници који су коментарисали њен снимак били су згрожени и клели су се да никада неће пробати ову кафу.
"Ја сам Индонежанин, али никад нисам пробао Лувак кафу. И мислим да нећу“, написао је један, да други наставио: "Да ли је ово стварно?"
Други су пак увјерени да је јединствен укус и процес прављења овог зрна јединствен и да прави "дивну посластицу".
"Мој пријатељ из Швајцарске је луд за Лувак кафом, увијек је жели“, истакао је један, а други се изненадио: "Само три евра? Вау, то је најјефтинији Лувак Копи. Већина лувака је од 20 до 100 евра.“