Свети Никола се прославља посном трпезом која се углавном ослања на провјерена јела попут пасуља пребранца, димљеног шарана, ослића. То су јела која су укорењена у нашој традицији, али шта радити када се јави жеља за промјеном? Ако данас желите да изненадите своје госте, још увијек није касно за специјалитет који све више добија на популарности. Многи су љубитељи чувене Карађорђеве шницле, а кувар Јано Сич дошао је на идеју да овом чувеном јелу да и посну верзију, са рибом.
"Овај пут користим сома, филе сома, само што мање воде да има. Значи, неки мањи проценат воде да је у питању, да се просуши и битно је само да буде што тањи филе. Ако није танак, онда га излупамо, уколико је то потребно, да бисмо могли да добијемо тај прави облик", каже Јано на Првој и открива шта он користи за пуњење:
"Ја користим просо са поврћем, користим посни качкаваљ, премажем је прво мало сенфом, лимуном и сољу, у том случају је на неки начин мало и измаринирам и онда је пуним овим надевима, који су већ унапред припремљени. Оно што бих хтио да истакнем по питању овог јела јесте да је идеја била моја и управо радим на томе да је заштитим као свој лични патент, односно изум", открива кувар.
Јано истиче и да рибу можете да пуните било којим посним састојцима, само да су приступачни, односно да све може лепо да се обликује. "Шта год да се користи, користе се ситнији комади ако се грилује поврће, може и са грилованим поврћем да се прави", рекао је кувар.