За основну припрему купус салате потребно је само неколико састојака: со, уље и сирће. Међутим, тајни састојак који овој салати даје посебан, незабораван укус јесте мала количина шећера.
Најприје се купус изренда или ситно исјецка. Затим се дода уље и сирће, па се салата лагано изгњечи рукама. Оставите да одстоји неколико минута како би се укуси сјединили, преноси Цитyмагазин.На крају додајте још мало соли и прстохват шећера, што салати даје пријатну, благо слаткасту ноту која је чини јединственом.
Овај трик, који се често користи и у ресторанима, омогућава да купус салата добије свјеж и богат укус који се дуго памти.
За додатне здравствене бенефите, можете експериментисати с различитим врстама купуса приликом припреме. На пример, црвени купус или кељ су одличан избор јер су богати витаминима и влакнима, чиме се повећава хранљива вриједност салате. За још разноврсније и хранљивије јело, можете додати и другу поврће попут шаргарепе или краставаца, преноси Н1.
Садржи бројне хранљиве материје
Поред тога што је купус салата одличан извор влакана, она је врло погодна и за оне који желе да смршају. Купус има мало калорија и много воде, што доприноси осјећају ситости. Осим тога, купус садржи бројне хранљиве материје које позитивно утичу на здравље очију, преноси н1инфо.рс.
Најновије
Најчитаније
17
44
17
36
17
33
17
30
17
24
Тренутно на програму