Уколико желите дуговјечан живот онда требате послушати савјете Рускиње Лидије Несторовне Сурине, која има 90 година и никада у животу није попила ниједан лијек.
Ова бака рођена је 1931. године на југозападним обронцима Сибира и у својим књигама је изнијела многобројне савјете тврдећи да никада није попила ниједан лијек, те да се људи више разбољевају јер једу много хране која се увози.
Бака Лидија тврди да су глог, камилица, невен и бијели лук бољи за очување здравља и превенцију вируса од сваког синтетичког витамина.
Она је годинама развијала своју филозофију о односу човјека и природе, а заједно са својим мужем Виктором објавила је неколико дјела у којима се може наћи прегршт златних савјета о љековитом биљу, исхрани и општем здрављу.
– Вољела бих када би младе генерације схватиле вриједност биљака које нам расту под ногама. Сваки дан једите глог, невен, камилицу и бијели лук. То ће вам више помоћи него било који синтетички витамин или доктор. Пијте чај од коре врбе и унијећете готово све витамине, а умјесто обичне соли користите морску со и нерафинисана биљна уља – само су неки од њених многобројних савјета ове руске фитотерапеуткиње.
Лидија сматра да је исхрана савременог човјека пуна “ђубрета”. Како она тврди, индустријска храна садржи аспартам, који се сматра најопаснијим заслађивачем модерног доба и користи се у око шест хиљада прехрамбених производа.
У својим књигама дала је бројне савјете износећи тврдњу да се данас више разбољевамо, јер једемо много увозне хране, преноси портал најжена.рс.
Осам златних савјета за здрав живот:
1. Данас се више разбољевамо, јер једемо пуно увозне хране. У реду је јести увозну храну, али максимално 10 посто од укупно унесене хране у наш организам. Када једете пуно хране која није из вашег поднебља, онда се нећете моћи прилагодити условима мјеста у којем живите.
То је основни закон природе. Разумијете ли ме? Од те хране можете само да се разболите. Иван Грозни је још 1580. године рекао: "Ако желите да освојите неку земљу, дајте им туђе производе!” Е то ми данас себи радимо!
2. Највећи дио хране коју данас свакодневно једемо је смеће: газирана пића, жваке… У њима је главни састојак аспартам (заслађивач) који је 200 пута слађи од шећера. Што више пијеш тај сок, више ти се пије и више ти се купује. А земља која је произвела ово смеће се богати.
Компликације које доноси аспартам: смањује интелигенцију, узрокује главобољу, мучнину, депресију, бол у стомаку, мутан вид, узбуђење, нестабилан ход, оштећење зглобова, дебљину итд. Запитајте се шта дајете свом дјетету када му дозволите да попије чашу газираног сока – "без шећера"!
Аспартам су измислили Американци како бисте се ‘навукли’ на те производе. Што га више узимате, то га више желите, а он је узрок многих компликација. Ако мајке користе те производе током трудноће, интелигенција дјетета ће се смањити за петнаест посто.
3. Почели смо да конзумирамо и превише бијелог хљеба, иако добро знамо да он садржи много мање храњивих материја од ражи. Знате ли када су наши преци јели бијели хљеб? Само недјељом и за празнике! Остало вријеме се јео хљеб од цјелог зрна. Бијели хљеб је празан хљеб.
4. Моја препорука је да се дјеци у вртићу мјесец дана даје каша од овса с домаћим млијеком, којом ћемо им прочистити плућа. Другог мјесеца треба да им се даје овас куван на води, којим ћемо им очистити јетру. А затим би још три недјеље требало продужити са давањем овса!
5. Отац ми је као дјетету давао пиће којим ме је лијечио од алергије: три недјеље сам сваки дан пила пола чаше млијека, у коју би укапао 3 капи јода. Сам Наполеон је војницима давао јод, знајући да недостатак истог развија деменцију.
Недостатак јода узрок је бројних проблема, раздражљивости, депресије, заборавности, слабе меморије, честих главобоља и прехладе, инфективних болести.
6. Шта мачке и пси једу у прољеће? Пиревину. Неки је једу, па послије повраћају, што значи да се чисте од токсина. Пиревина је најважнија љековита биљка. Она садржи силицијум, а силицијум задржава калцијум, што значи да се штитимо од артритиса, артрозе, гастритиса итд.
Узмите гомилу младе пиревине и кувајте 10 минута. Проспите ту воду па пиревину кувајте у супи. То је прави лијек за старце. Калцијум у таблетама не може помоћи старим људима.
7. Они који имају чир обавезно треба да узимају 1 лист боквице сваки дан.
8. Сваки дан конзумирајте глог, невен, камилицу и бијели лук. То ће вам више помоћи него било који синтетички витамин.