Large banner

Коментари:

0

Подијели:

Kiseli krastavci snižavaju šećer i jačaju imunitet

06.04.2021

20:47

Mnogo domaćica već sprema samostalno zimnicu koja ne može da se zamisli bez kiselih krastavaca. Da li ste znali zašto je dobro konzumirati ovo povrće u tom stanju?

Evo nekoliko razloga.

Mada se tokom procesa kiseljenja gubi vitamin C, postaje bogatije ostalim hranljivim sastojcima kao što su vitamini grupe B. Proces fermentacije prilikom kiseljenja podstiče stvaranje dobrih bakterija i eliminisanje loših.

Jedna porcija kiselih krastavaca zadovoljava četvrtinu šoljice preporučenog dnevnog unosa povrća. Kiseli sok iz krastavaca utiče na smanjenje grčeva u mišićima kod muškaraca, pa je dovoljno popiti trećinu šoljice.

Ova tečnost sadrži prirodne antioksidanse, naročito C i E, koji su dobri u borbi protiv slobodnih radikala, ali i za jačanje imuniteta.

Fermentisane namirnice, poput ovog povrća, pomažu u snižavanju šećera u krvi, a djeluju i kao probiotici na probavni sistem.

Large banner

Препоручени садржај

Огласи
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

0:00

Погледај у сутра ЕП 175 (12+)

серијски програм

0:30

Погледај у сутра ЕП 176 (12+)

серијски програм

1:00

АТВ јутро (Р)

јутарњи програм

2:30

Вјежбајте са Лидијом (Р)

лајфстајл

3:00

У микс зони (Р)

емисија о спорту

3:30

Лагер Ниш (Р, 12+)

филмски програм

Small banner
Small banner