21.10.2018
08:21
Jedan od najčešćih razloga zbog kojih ljudi jedu organske proizvode je taj što žele da izbegnu štetne hemikalije koje se upotrebljavaju u masovnoj proizvodnji.
Pesticidi su u više istraživanja povezani sa brojnim zdravstvenim problemima, a mnogi su okarakterisani kao kancerogeni koji slabe endokrini sistem.
Kako bi pomogli potrošačima da odaberu najmanje “prskane” namirnice, neprofitna Radna grupa za očuvanje životne sredine u SAD objavila je listu proizvoda koji se najviše tretiraju pesticidima.
Lista je sastavljena na osnovu podataka dobijenih od Ministarstva poljoprivrede SAD-a.
Namirnica koje sadrže najviše pesticida su jagode, na kojima nakon pranja voćke ostaje oko 20 pesticida, znatno više od ostalih proizvoda.
Na drugom mjestu je spanać, a po velikoj količini pesticida izdvajaju se nektarine, jabuke, grožđe, kajsije, trešnje, kruške, paradajz, celer, krompir i paprika
Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму
2:00
Народ прича (Р)
репортажна емисија
2:30
Аутошоп магазин (Р)
спортски програм
3:00
У микс зони (Р)
спортски програм
3:30
Црна гуја (Р)
серијски програм
4:00
Погледај у сутра (Р, 12+)
серијски програм
5:00
Народ прича (Р)
репортажна емисија
5:30
Фитнес ( Р)
серијски програм