Нагле температурне осцилације и промјене годишњих доба које са собом носе промјенљиво вријеме могу се негативно одразити на наш имунитет. Уз све то, у тијелу се временом накупљају и токсини. Јачањем имунитета треба се позабавити на вријеме.
Лијекови из природе су одлично рјешење, а међу њима посебно се издваја ђумбир. Он обилује корисним материјама, посебно антиоксидансима који побољшавају функцију јетре и сјајни су за детоксикацију организма. Благодети конзумације ђумбира су бројне - побољшава процес пробаве. смањује надутост и упалне процесе у организму. Посебно се савјетује пушачима и бившим пушачима јер ефикасно може уклонити отрове из плућа. Осим што може да се користи као зачин, можете од њега направити чај.
Ако у чај од ђумбира убаците куркуму и лимун добићете идеалан напитак који побољшава здравље цијелог организма.
Састојци:
- исјецкан ђумбир
- 1/2 кашичице куркуме у праху
- лимун
- мед, по жељи
Припрема:
У литар кључале воде додајте исјецкан ђумбир и кувајте пет минута. Потом додајте 1/2 кашичице куркуме у праху и кувајте још неколико минута. Оставите да одстоји, па проциједите и убаците мало исцијеђеног сока од лимуна. Додајте мед по жељи.
Са конзумацијом ђумбира не треба претјеривати јер превише конзумације може изазвати иритацију уста и грла. Ако имате одређених здравствених проблема или алергија најбоље би било да се посавјетујете са својим љекаром.
Најновије
Најчитаније
23
06
22
52
22
28
22
08
21
50
Тренутно на програму