Извор:
Крстарица
19.02.2024
10:32
Коментари:
0Нутрициониста др Џес Кординг каже да је, према мишљењу струке, најздравија конзервисана сардина од свих врста рибе, али и друге конзервисане рибе су добар извор протеина.
Она каже да примјена конзервисане рибе у исхрани има бројне здравствене предности: „Конзервисане сардине обично имају мање живе од многих других врста рибе и сматрају се једним од најбољих избора морске хране, поготово ако вам свјежа риба није доступна.“
Докторка каже да особе које једу сардине, уносе велику количину протеина, витамина Д и противупалних омега-3 масних киселина, а маслиново уље из те конзерве даје мононезасићене масти здраве за срце.
Стручњаци препоручују двије до три порције конзервисане рибе недјељно.
Најновије
Најчитаније
15
03
15
03
15
01
14
38
14
30
Тренутно на програму