Постоје намирнице које могу веома лоше да се одразе на имунитет, а заправо их свакодневно конзумирамо.
Како бисте ојачали имунитет и одбранили се од вируса ове зиме, избјегавајте их. Ево о којим намирницама се ради.
Доктор Ник Зировски је на свом Инстаграм профилу упозорио на двије намирнице које свакодневно користимо, а без којих многи не могу.
Према његовом излагању највећи проблем су
- биљна уља
- шећер
Шећер је већ познат као лоша намирница за здравље генерално. Требало би га избјегавати готово свакодневно, али проблем су и мање познате намирнице, као што је уље.
Када је ријеч о шећеру треба избјегавати индустријске слаткише, али и све намирнице које су прошле кроз индустријски процес прераде, сосове, умаке и генерално инстант јела из кесице.
Уље такође може бити проблем и то сунцокретово, канола, сојино уље и уље кикирикија. Умјесто ових користите маслиново уље и уље авокада.