Нар је воће богато нутријентима, идеално за зимске дане када је имунитет на испиту. Препознатљив по својим црвеним зрнима, нар није само укусан, већ и веома здрав.
Богат је једињењима попут антиоксиданаса и полифенола која штите организам од штетних утицаја и пружају бројне здравствене бенефите.
Нар помаже у смањењу упала и оксидативног стреса, чиме подржава здравље срца, мозга и пробавног система. Такође, истраживања указују на његово потенцијално антиканцерогено и антимикробно дејство, као и способност да олакша проблеме с бубрезима и побољша физичку издржљивост.
Богат влакнима, витаминима и минералима, нар је користан за јачање имунитета, бољу пробаву и баланс цријевне микрофлоре. Можете га јести свјежег, пити као сок или користити у припреми јела – што год да одаберете, ваше тијело ће вам бити захвално.