Избори

Бањалука: Ко ће у трку за градоначелника?

  • Извор: АТВ
  • 08.07.2024. 19:12

СНСД-ов Никола Шобот, Јелена Тривић испред Народног фронта и Драшко Станивуковић као кандидат ПДП-а.

То су имена која ће у трку за градоначелника Бањалуке. Ово би, кажу они који прате изборне циклусе, могли бити најинтересантнији избори до сада. Највише због Тривићке и Станивуковића-бивших сабораца и партијских другара. 

"Управо је ту битка око мање више истог бирачког тијела. Тако да ће ту резултат сам, био од њих неко побједник или не за градоначелника, онај ко буде имао више гласова биће неформални вођа опозиције послије овога", рекао је Данијел Симић, оснивач портала Фронтал.рс.

СНСД-ов избор доктора Николе Шоботе као нестраначке личности, није изненађење. И раније су имали сличне потезе.

"СНСД је раније имао, то није први пут да раде такву ствар. Они су раније својевремено кандидовали Рајка Кузмановића када је Милан Јелић преминуо, као кандидата за предсједника који је успио да побиједи два много познатија кандидата од себе. Јер је иза себе имао машинерију СНСД", додао је Симић.

Кандидат за градоначелника је и Давор Драгичевић. Вјероватно ће, кажу аналитичари, бити оних који ће рачунати коме ће узети више гласова. Највеће разочарање за многе је СДС. Кандидата немају, па су морали да бирају између Станивуковића и Тривићке. 

"Једна државотворна странка нема свог кандидата у Бањалуци. И да онда у тој варијанти подржи једног кандидата који је на почетку свог политичког идентитета. Не подржава неког ко има неке везе са СДС-ом идеолошки. Ја мислим да би било коректно политички, да ако СДС нема свог кандидата не подржи ниједног кандидата у Бањалуци", рекао је Драго Вуковић, политички аналитичар.

У ЦИК су стигле и кандидатске листе за градску скупштину. Према нашим сазнањима СНСД-ову листу води предсједник градског одбора Владо Ђајић. ПДП води лидер странке Бранислав Бореновић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)