Бањалука

Цвијановић: Бањско-рекреативни центар у Српским Топлицама примјер за остале бање

  • 23.09.2024. 13:16

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да Бањско-рекреативни центар у бањалучком насељу Српске Топлице представља стратешки пројекат за Републику Српску и град који би требао да буде примјер осталим бањама како да буду уређене да би привукле заинтересоване за рекреацију и рехабилитацију.

"Када кренемо у обиласке тешко је наћи један овакав објекат. Желим да у Републици Српској препознамо да је бањски туризам нешто што може бити од економске користи локалним заједницама и Српској. Ово ће бити добар примјер да требамо улазити у велике пројекте да бисмо остваривали велике циљеве", рекла је Цвијановићева новинарима након посјете овом центру.

Др Горан Талић: Институт ''Др Мирослав Зотовић'' примјер успјешно успостављеног система

Др Горан Талић: Институт ''Др Мирослав Зотовић'' примјер успјешно успостављеног система

Она је нагласила да је комплекс направљен на добар начин, да се уклапа у цјелокупан амбијент и да ће нуди услуге терапија, третмана и слично.

Цвијановићева је захвалила менаџменту Института за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" и Влади Републике Српске која је са 15 милиона КМ помогла реализацију овог пројекта.

"Поносна сам на ово што је направљено и на Републику Српску која је у стању да реализује овакве пројекте, на људе који то иницирају и институције Српске које препознају шансу и заједно са другима то остварују. Чула сам да постоји и друга фаза и да бисмо требали имати додатне капацитете", додала је Цвијановићева.

Одлична сарадња Института ''Др Мирослав Зотовић'' са институцијама Српске

Одлична сарадња Института ''Др Мирослав Зотовић'' са институцијама Српске

Она је подсјетила да у Институту за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" постоји и систем роботски потпомогнуте рехабилитације за дјецу, али одрасле, што је реализовано захваљујући донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима" под њеним покровитељством у вријеме док је била предсједник Републике.

"Поносна сам што сам као предсједник Републике могла заједно да са Институтом допринесем томе да набавимо роботску опрему која помаже дјеци, која имају проблеме, да проходају. Чула сам да таква роботска опрема постоји и за одрасле и да ће то бити једна од услуга коју не можете баш да видите у окружењу", закључила је Цвијановићева.

Бањско-рекреативни центар пружаће здравствене услуге из области физикалне медицине и рехабилитације, уз значајан терапијски и бањски дио, односно кориштење природне термоминералне воде за комбинацију терапијског садржаја са сегментом рекреације и бриге о здрављу.

Услуге новог центра биће доступне осигураницима Фонда здравственог осигурања Републике Српске, али и корисницима на лично плаћање.

Јавна здравствена установа Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" започео је 2019. године активности на реализацији пројекта "Бањско-рекреативни центар Српске Топлице" у жељи да за своје кориснике подигне квалитет услуге. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска