Отац Давида Драгичевића

Драгичевић: Нисам хтио да учествујем у државом удару - Станивуковићева идеја била да се плинске боце унесу у РТРС и поставе пред НСРС

  • Извор: РТРС
  • 29.09.2024. 14:26

За све догађаје у периоду од 25. до 30. децембра 2018. године и идеје о доношењу плинске боце испред Народне скупштине Републике Српске и уношењу боца у РТРС су одговорни Драшко Станивуковић, Јелена Тривић и њихови сарадници, рекао је за РТРС Давор Драгичевић, отац страдалог Давида Драгичевића.

"На састанку у кући Драшка Станивуковића, на којем сам присуствовао са члановима групе 'Правда за Давида', а гдје је била присутна и Јелена Тривић, Драшко и Јелена су спомињали плинске боце. Да се и то понесе испред Народне скупштине Републике Српске. Спомињали су да, ако не успије то са боцама, да се онда уђе у РТРС“, навео је Драгичевић.

Драгичевић тврди да је био свјестан да ако уђе у РТРС, да ће га ухапсити, како је рекао, специјалци МУП-а.

"Постоје докази да ме Станивуковић наговарао да уђем у РТРС. Знао сам да ћу бити ја ухапшен ако то урадим, а да они неће одговарати. Никада нисам желио да уђем на РТРС нелегалним путем“, навео је Драгичевић.

Истакао је да су се на састанку износиле њему стране идеје да се поставе плинске боце испред НСРС, као и улазак на РТРС.

Рекао је да постоје релевантни свједоци тог састанка.

Навео је да му је драго што нису успјели злоупотријебити ни њега, ни, како је рекао, његове сараднике.

"Тадашњи скуп није пријављен уз моју сагласност. Пријавила га је омладина ПДП-а. Не осуђујемо те младе људе, они су били инструмент у рукама Драшка Становуковића. Он је желио да се на било који начин домогне власти, да се домогне нечега што није могао легалним путем“, рекао је Драгичевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја