Бањалука

Мјештани Шарговца незадовољни обновом Суботичке улице

  • Извор: АТВ
  • 11.05.2024. 19:16

Незадовољни мјештани бањалучког насеља Шарговац незадовољни су реконструкцијом Суботичке улице у свом насељу. У то име, окупили су се код Дјевојачког моста. Договорено и испланирано, кажу није испоштовано.

- Недостатак је присутан у самој изградњи. Желимо напоменути да је ова дионица јако битна за дјецу који иду у ОШ "Ђура Јакшић" и апелујемо надлежнима да се то што прије ријеши - каже Дејан Трожић, мјештанин.

- Имам замјерке на пут, није добро урађен, узак је - рекао је Борислав Шкорић, мјештанин.

Нема обостраног тротоара, ни планираних аутобуских станица, касни отварање, само су неке од мањкавости које су мјештани уочили. 

- Ово је страшно, апел надлежнима у Градској управи - завршите тротоар, завршите аутобуска стајалишта, немојте погодовати одређеним приватним интересима, немојте измјештати аутобуска стајалишта јер очигледно сте то урадили. Завршите то - изјавио је Горан Селак, лидер СПС-а.

Око 1,2 милиона КМ издвојено је за обнову Суботичке улице. Скупштинска већина је новац одобрила, али посао није урађен како је испланирано.

Шарговац залужује да се развија, поручено је са скупа. 

- Ако се нешто ради, да се ради у складу са регулационим планом, у складу са потребама грађана, јер сваки живот је битан, нарочито дјечији, дјеца овдје иду у школу и морају имати тротоар. Морамо поштовати закон, морамо поштовати договор - јасан је Никола Шобот, кандидат за градоначелника Бањалуке.

- Ми ипак имамо ситуацију да на терену није изведено оно што је планирано - сматра Љубо Нинковић, предсједник бањалучке Скупштине.

Градоначелник и градска управа злоупотребљавају новац свих грађана , па и ових грађана који су овдје овдје данас иза нас. Нажалост, ураде само толико минимално да могу да се усликају и да кажу да су нешто урадили. 

Што се тиче градоначелника и његових сарадника, урадили су све.

Чини се да ни градоначелника ни Градску управу то није много дотакло . Наиме, градоначелник је за сутра најавио свечано отварање реконструисане Суботичке улице у пет поподне.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм