Бањалука

Мјештани Старчевице: Изведени радови упитног квалитета

  • Извор: БЛ портал
  • 01.10.2024. 16:13

Из Градске управе у сриједу, 25. септембра, објавили су да је почела реконструкцију улице Саве Љубоје у бањалучком насељу Старчевица. Током викенда радови су експресно приведени крају, па је ова улица, заједно са паркингом, асфалтирана. Ипак, како кажу мјештани, асфалт је лошег квалитета, а упозорили су и надлежне.

Мјештани овог дијела Бањалуке не крију задовољство што су дочекали да се реконструише њихова улица, али након брзе радне акције кажу да нису задовољни квалитетом радова који су изведени “преко ноћи” и по киши.

“Радили су неколико дана. У суботу је падала и јака киша, али то није омело раднике који су по таквом времену асфалтирали улицу и већ у недјељу нам је било јасно да су изведени радови упитног квалитета”, кажу мјештани.

Мјештани су мислили да ће извођач радова јуче доћи да поправи урађено, али пошто им је постало јасно да од тога нема ништа одлучили су да све уредно фотографишу и јавно упозоре на лоше изведене радове само неколико дана пред изборе.

“Сада се види да је асфалт храпав и испрекидан на више мјеста. Бојим се да због кише и брзине радова неће дуго издржати и да ћемо веома брзо поново имати проблем са рупама и локвама”, каже он.

Улица Саве Љубоје само је једна у низу која је реконструисана у посљедње вријеме. Радници су ангажовани на великом броју локација, па не изненађује брзина којом се, скоро пред сваке изборе, завршавају инфраструктурни радови.

Подсјећамо, радови у Улици Саве Љубоје отпочела је без изабраног понуђача радова, иако је завршетак тендера планиран тек за 7. октобар. Ипак, опет, кршећи све могуће процедуре и законе, градоначелник је радове отпочео и траљаво их завршио. 

Пратите нас и путем Вибера