Дуговања од 1,6 милиона КМ

Обећао, а није исплатио - Драшко Станивуковић обмануо превознике

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2024. 19:10

Драшко Станивуковић није исплатио ни дио дуговања од 1,6 милиона КМ, тврде бањалучки превозници. Кажу на рачун није легао новац који је данас јавно Драшко Станивуковић обећао исплатити, а и то након што се открило да постојеће бесплатне карте за пензионере важе до краја септембра јер град обавезе није измирио.

"Једна транша од 800 хиљада која је унесена у систем биће уплаћена, друга можда у другом дијелу дана углавном данас све то завршено. Начелница финансија, по мом налогу стишће ентер и ја док причам ентер се стишће", рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Ентер очигледно никада није притиснут, али је пословање бањалучких превозника и те како под притиском. Дуговања Града су огромна, а рад ових предузећа доведен је у питање. 

Станивуковић признао да постоје дуговања превозницима; Мијић: Уплата још није стигла

Станивуковић признао да постоје дуговања превозницима; Мијић: Уплата још није стигла

"Ми смо и раније упозоравали на тешку ситуацију због не плаћања дуга од прошле године који је значајан дуг за пословање наших предузећа и угрожавао је наставак даљег обављања нашег посла. Ми смо све ове мјесеце то трпили, али дошло је до кулминације због повећања трошкова", рекао је Директор "Аутопревоза" Дејан Мијић.

Ништа од тога није омело Станивуковића да и данас подијели карте за пензионере иако ни старе дугове отплатио није. Да су пензионери Станивуковићу задња рупа на свирали тврди и Јелена Тривић.  Превоз, као и многа друга дјела којима се Драшко Станивуковић хвали, урађена су накарадно. 

"Али је то очигледно урађено несистемски, пред изборе, да би се добила наклоност једне бројне популације - 48 хиљада пензионера у граду Бањалуци", рекла је Јелена Тривић, предсједник Народног фронта.

А жалосно је и, каже Тривићка, што Драшко Станивуковић пензионере користи за маркетинг и убирање јефтиних политичких поена с циљем да сачува фотељу. Без карата су због његових обмана замало остали студенти и ђаци, али то се неће десити захваљујући новцу који је предсједник Српске уплатио превозницима. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)