Три проблема нису приоритет

Пропала сутрашња сједница бањалучке Скупштине

  • Извор: АТВ
  • 13.08.2024. 19:31

Од сутрашње сједнице бањалучке Скупштине нема ништа. И то јер градоначелник покушава да прогура измјене регулационог плана и куповине и замјене градског земљишта за оне којима је то обећао, каже Љубо Нинковић

- То је оно што је највећа сумња на криминал у посљедње двије године откад сам ја овдје. Сугеришем да су то апсолутно ствари о којима морамо водити рачуна и отворити четворо очију када је Драшко Станивуковић у питању. И ево, погледајте шта ради, покушава да закаже сједницу на којој 40 тачака се тиче замјене земљишта и регулационих планова. To je за нас неприхватљиво - каже Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

За то вријеме више од 2.000 родитеља чека повећање субвенција за приватне вртиће. Нису помогли ни приједлози о ребалансу буџета,  док се градски менаџер данас похвалио новим рјешењем горућег проблема.

- Пет милиона конвертибилних марака лежи овдје, које ћемо наплатити од кладионица и дати их за васпитање дјеце. Ево ја сам спреман, а предсједник Скупштине, СНСД одборници анализирају до миле воље овај приједлог - рекао је Бојан Кресојевић, градски менаџер.

- Човјече, да ли си ти нормалан? Оног тренутка кад било која кладионица каже „Нећу више да будем у кругу томе, нећу да плаћам толику накнаду“ -  нама вртићи више немају тај новац - додаје Нинковић.

Осим недостатка вртића, градске власти мучи и водоснабдијевање, посебно у Мишином Хану и Поткозарју. На дневном реду сједнице коју је градоначелник заказао ти проблеми нису приоритет.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм