Коначно се огласили

Амбасада САД реаговала тек након осам мјесеци на блокаду Дома народа

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2024. 19:17

Осам мјесеци је требало америчкој амбасади да примијети блокаду у једној од бх. институција. Можда зато што Дом народа већ мјесецима блокирају Бошњаци. Сједница нема од марта, јер бошњачки делегати не желе да разматрају Закон о Уставном суду БиХ. И тек сада стиже осуда из амбасаде на рачун клуба Бошњака на челу са СДА.

"СДА и чланови Kлуба Бошњака одлучили су се на блокаду Дома народа како би сакупили јефтине политичке поене, лажно се представљајући као браниоци БиХ и њених институција од, у овом случају, фантомске пријетње“, саопштено је из Амбасаде САД.

Фантомска је, рекло би се, и осуда на рачун Бошњака. Управо су Американци и Британци одговорни за блокаду Дома народа, подсјећа предсједник Српске. Стали су, каже Милорад Додик, иза лажног мандата Кристијана Шмита и дали допуштење Бошњацима да раде шта желе.

"Марфи је срушио сваки договор са Бошњацима, и онемогућио функционисање уставне БиХ и сада је нашао да нам замазује очи неким причама и упозорењима СДА. То што СДА данас ради и што управља правосуђем је омогућила Америка и то је оно што ће морати Марфи да објашњава својим шефовима“, поручује предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Симптоматично је и то што се са буђењем Американаца из осмомјесечног сна, поклопила и изјава Елмедина Конаковића, лидера НиП-а, чији делегат, Кемал Адемовић, здушно учествује у опструкцији рада Дома. Што се Конаковића тиче, блокаде, одједном, нису рјешење. Добро сте се сјетили, одговор је из српског клуба.

"Имали смо блокиран Дом народа осам мјесеци и тек послије тих осам мјесеци добили смо реакцију једног од лидера странака који су исто тако учествовали у блокади, а то је Kонаковић. Амбасада САД у БиХ за пуних осам мјесеци се није огласила ниједном иако је у јавности небројено пута коментарисано да је невјероватно да је потпуно заустављен рад Дома народа Парламентарне скупштине“, каже делегат у Клубу Срба у Дому народа БиХ Радован Ковачевић.

Није ово први пут да Бошњаци не долазе на сједнице због тачке коју не желе на дневном реду Дома народа. Прије нешто више од двије године, бојкотовали су оне на којима је требало да се разматрају измјене Изборног Закона, на приједлог ХДЗ-а.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Емисија: Прича се

    '' Емисија: Прича се

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)