Адвокат Милорада Додика

Бубић: Суд БиХ треба да се огласи поводом изјаве Бакира Изетбеговића

  • Извор: РТРС
  • 28.10.2024. 19:08

Изјава лидера СДА Бакира Изетбеговића прије свега представља израз непоштовања према Суду БиХ, изјавио је Горан Бубић, адвокат предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Реагујући на Изетбеговићеву изјаву да је "међународна заједница коначно стала" иза судског процеса против предсједника Српске и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића Бубић је упозорио да Изетбеговић тиме вријеђа суд.

„Изетбеговић суд назива комунистичким послушником и наводи да су већ добили миг од међународне заједнице да пресуде предсједнику Српске. Осим тога, ово у јавности ствара неповјерење према Суду БиХ, а прије свега то неповјерење је створено и код саме одбране, односно код предсједника Српске. Због тога смо ми такође ставили приговор Суду БиХ везано за ову изјаву и сматрали смо цјелисходним да је поводом ове изјаве суд БиХ требао да се огласи“, рекао је Бубић за РТРС.

Подсјетимо, предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је да је "међународна заједница коначно стала" иза судског процеса против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм