Замјеник министра одбране

Гогановић: Оставка ратнохушкачког министра Хелеза - најбољи пеницилин за стабилност БиХ

  • Извор: СРНА
  • 05.07.2024. 09:04

Замјеник министра одбране у Савјету министара БиХ Александар Гогановић истакао је да је најбољи пеницилин за мир и стабилност у БиХ да ратнохушачки министар одбране Зукан Хелез поднесе оставку.

"Жалосно је по грађане и опасно по БиХ када се налазимо у ситуацији да министар одбране константно шири ратнохушкачку политику и јавно показује мржњу према Републици Српској и српском народу. Не мора Хелез вољети Српску као што је волим ја, али треба да је уважава и поштује", нагласио је Гогановић за Срну, коментаришући снимак дрона који је објавио Хелез, уз поруку "најбољи пеницилин за `раздруживање`, а при том домаће".

Гогановић је навео да у систему одбране једну трећину попуњавају припадници Оружаних снага из реда српског народа који су у великом проценту из Републике Српске и који се не осјећају угодно слушајући константне нападе Хелеза на Српску.

Ново скандалозно понашање Хелеза: Показао

Ново скандалозно понашање Хелеза: Показао "најбољи пенцилин за раздруживање"

"За годину и по нашега мандата Хелез није успио да схвати једно - да он није министар одбране Федерације БиХ, него се налази на челу заједничких Оружаних снага БиХ", навео је Гогановић.

Осврнувши се на Хелезову изјаву о производњи дронова у БиХ, Гогановић је подсјетио да Министарство одбране нема надлежност над намјенском индустријом, јер та надлежност припада ентитетским министарствима.

"Док се колега Хелез слика са дроновима и пушкама, упућујући при том поруке које су опасне и неприкладне уз функцију коју обавља, војници, подофицири и официри немају основне услове за живот и рад на војним локацијама, исхрана није адекватна, објекти нам се урушавају и прокишњавају, а нове униформе нису добили годинама. Нажалост, за ове стварне проблеме колега Хелез нема времена, јер се слика са дроновима и пушкама, шаље ратнохушкачке поруке и на тај начин шири страх и панику међу грађанима БиХ", указао је Гогановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм