ПД ПС БиХ

Клуб СНСД-а и Српски клуб против допуна Кривичног закона БиХ

  • Извор: СРНА
  • 20.06.2024. 18:44

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да чланови овог и Српског клуба неће подржати допуне Кривичног закона БиХ које је предложио посланик Нихад Омеровић, јер би то био пренос надлежности.

Вулићева је навела да Кривични законик Републике Српске садржи кривична дјела која су предвиђена измјенама и допунама Кривичног закона БиХ које предлаже Омеровић, а тичу се напада на повратнике, угрожавања безбједности, те дјела против јавног реда и мира.

Она је упитала зашто Министарство правде у Савјету министара не би радило на приједлогу измјена и допуна Кривичног закона, наводећи да би се тада озбиљније приступило томе.

Посланик ХДЗ-а БиХ Предраг Кожул рекао је током расправе да не заговара да се о овом закону расправља у хитној процедури, већ у скраћеном поступку.

- Приједлог закона се тиче материје коју треба обрадити, а нејасне одредбе остављају могућност произвољног тумачења. Оставио бих могућност да се може амандмански дјеловати како би закон могли поправити - рекао је Кожул.

Посланик СДА Един Рамић рекао је током дискусије да је ријеч о законском приједлогу којим се, како каже, покушава поправити безбједносна ситуација у срединама у којима су повратници у мањини.

Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ нису подржали приједлог Омеровића да се о Приједлогу закона о допунама Кривичног закона БиХ расправља по хитном поступку.

Образлажући приједлог, Омеровић је рекао да је ријеч и измјенама и допунама Кривичног закона којим се предвиђају оштрије мјере и на ефикаснији начин штити имовина и безбједност повратника. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: