ЦИК покреће истрагу

Сраман спот странке Раме Исака

  • Извор: АТВ
  • 24.06.2024. 19:19

Чега се паметан стиди, Исак се поноси. Објавио је страначки спот у коме позива своју армију да се брани. Од кога и чега није јасно а Исаку изгледа није баш ни најјасније да је пустио предизборни спот када му вријеме није па ће ЦИК покренути истрагу против његове странке која се зове Снага народа.

"Ма није, какав предизборни спот, гдје позива се ико за изборе. Гдје се позива ико за гласање? Ви сте као медиј, као једна тако озбиљна кућа довољно писмени, образовани да разумијете да неко кад позива на изборе зна се какав се спот ради. Ово је један патриотски спот“, каже предсједник странке Снага народа Рамо Исак за АТВ.

Патриотски је спот можда њему. У том споту се појављују са озлоглашеним Насером Орићем и Сефером Халиловићем под чијим су наредбама у протеклом рату почињени најтежи злочини над Србима. Он у томе не види ништа спорно. 

Исак, очигледно, не жели ништа добро будућим генерацијама, порука је из Борачке организације Републике Српске.

"То треба да буде прошлост. Будућност треба да буду наша дјеца, наши потомци и ако смо ми били принуђени и нисмо могли да се усагласимо, нисмо могли да нађемо рјешења, сигурно да треба да у наредном периоду сви радимо да до тога више никада не дође, јер ако својој дјеци не мислимо добро, коме ћемо другом мислити добро“, каже предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић.

Поред свега, у споту се говори о шехидима и религиозном рату, који би могао да пробуди радикалне исламисте у БиХ, упозоравају аналитичари. Исак је доказао је да живи у средњем вијеку, а највише му смета што Српска не дозвољава пренос своје надлежности.

"Наставља се са индукованом психозом којом трују народ у Федерацији БиХ да неко намјерава да нападне БиХ. Главни проблем је у томе што они напад на Републику Српску и потпуно логичне реакције, јер ако смо овај рат водили да ми управљамо својом земљом, својим шумама, својим водама, онда нећемо то никоме тек тако препустити, међутим сваки непослух страном мешетару који је у овом случају Кристијан Шмит, се доживљава као напад на БиХ“, каже аналитичар и уредник портала Фронтал.рс Данијел Симић.

Хоће ли Шмит да се огласи због овог спота? Неки амбасадор? Тешко. Не дај Боже да је неко у Српској направио нешто овакво, до сада би се на ноге дигла сва међународна заједница. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм