Порука из Српске

Срамне изјаве из ОХР-а

  • Извор: АТВ
  • 17.10.2024. 19:14

Огорчени смо на ово што ради ОХР-порука је из Републике Српске након што су покушали да оперу Кристијана Шмита, па рекли да је Алија Изетбеговић био кључна личност у постизању мира. Десило се управо супротно, Алија Изетбеговић је тај који је повукао потпис са мировног плана, порука је из БОРС-а.

Битно је, кажу, истаћи то да се Изетбеговић не може поредити са генералом Ратком Младићем и Радованом Караџићем јер су они били на челу српског народа у одсудним моментима и спријечили да нам се деси оно што се десило у II свјетском рату.

"Он повлачи потпис уз чувену реченицу да је спреман да ризикује мир за унитарну БиХ са којом се ми Срби нисмо могли сложити због консеквенци које би претрпјели сама чињеница да је рат на простору СФРЈ продукт глобалних кретања у свијету да је најежи узрок рата управо међународна заједница а да је инструмент у њиховим рукама био управо Алија Изетбеговић", рекао је Радан Остојић, предсједник Борачке организације Републике Српске.

Рајилић: Алија Изетбеговић је ратни злочинац и изазивач рата у БиХ

Рајилић: Алија Изетбеговић је ратни злочинац и изазивач рата у БиХ

Изетбеговић је човјек који је био спреман на све како би добио унитарну БиХ па чак и свој народ ставио као залог - подсјећају у Српској. Сулудо је, кажу, о некоме ко је довео муџахедине довео у БиХ причати као о миротворцу. Самим тим увреда је за све Србе не само га представљати као таквог него и уопште поредити са Младићем и Караџићем. 

"Алија Изетбеговић је човјек који је доводио Муџахедине који су одсијецали главе Србима ми знамо и да је Алијин син учествовао у мучењу Срва у логорима за Србе у Сарајеву. Не може у исту раван бити стављен неко ко је бранио свој народ и неко ко је трговао са својим народом и жели да се над њима изврши покољ зарад међународне интервенције над Србима", рекао је Бранимир Којић, предсједник општинске организације породица погинулих бораца и несталих цивила Сребреница.

За ОХР овакве изјаве нису ништа ново. Није ново ни да се Кристијан Шмит бави стварима које га се не тичу. Све то наводи на закључке да заједничког става и мишљења у БиХ неће никада бити посебно јер и даље постоје злочини над Србима за које нисмо добили епилоге. Такви су и Изетбеговићеви.

Жупљанин: Алија Изетбеговић је главни кривац за страдање Срба

Жупљанин: Алија Изетбеговић је главни кривац за страдање Срба

"Ми смо свједоци другачије историје која иде у прилог томе да су јединице које су биле под командом Алије Изетбеговића починиле многе ратне злочине на простору БиХ и сигурно је да би он одговарао ако не у Хашком трибуналу, онда у суду БиХ", рекла је Исидора Граорац, предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Прво су Шмиту као и Уставном суду засметали уџбеници у Српској. Па је муслиманима засметало што је Шмит Изетбеговића упоредио са Младићем. Што заправо једино има смисла а смета и Србима. Њих двојица се и не могу поредити. Један је одвео БиХ у рат други спасавао свој народ. За поређење и нису, порука из ових организација.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:00 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:15 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм