Потврдио Бубић

Сутра наставак суђења Додику и Лукићу, биће саслушан Далибор Панић

  • Извор: СРНА
  • 24.09.2024. 10:57

Пред Судом БиХ сутра ће бити настављено суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника Српске" Милошу Лукићу, рекао је данас Срни бранилац предсједника Српске Горан Бубић.

Бубић је рекао да ће на овом рочишту бити саслушан свједок Далибор Панић, генерални секретар Владе Републике Српске и члан Управног одбора "Службеног гласника", на приједлог одбране другооптуженог Лукића.

На сајту Суда БиХ суђење је заказано за сутра у 13.00 часова.

Рочиште пред Судом БиХ - још једна бламажа антиуставне институције

Рочиште пред Судом БиХ - још једна бламажа антиуставне институције

На претходном рочишту у сриједу, 18. септембра, свједок другооптуженог, генерални секретар Народне скупштине Републике Српске Боран Босанчић рекао је да нико, па ни директор "Службеног гласника", не може да оспори објављивање закона које је донијела Народна скупштина, јер ако би то урадио био би то напад на уставни поредак.

Босанчић, који је предсједник Управног одбора "Службеног гласника", рекао је током саслушања да ОХР не може да нареди да се законска рјешења не објављују јер то није прописано надлежностима ни високог представника нити ОХР-а. ОХР, додао је он, не може да доноси законе који се односе на Републику Српску јер је процедура доношења закона дефинисана законима Српске и њеним уставом.

Ни овај пут није изостала подршка Додику и Лукићу испред Суда БиХ

Ни овај пут није изостала подршка Додику и Лукићу испред Суда БиХ

Адвокат Бубић је након рочишта рекао да је свједочење Босанчића показало да у правном поретку у БиХ де јуре високи представник нема никакву улогу.

Предсједник Додик је тада рекао да закон крши Кристијан Шмит, а поредак БиХ Тужилаштво и тужиоци поданици.

Тужилаштво БиХ терети предсједника Српске и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића за "непоштовање одлука Кристијана Шмита" због чега се против њих води процес пред Судом БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.